Stekerbaar, snel en circulair installeren

Gepubliceerd op 19 september 2024Leestijd: 2 minuten

waterstate.jpg

Tekst: Lieke Bousema | Beeld: Isolectra

Restproducten en nieuwe componenten komen samen in stekerbare kits voor Waterstate

Aan de rand van Goes wordt binnenkort een bijzonder project opgeleverd: Waterstate. Het luxe complex aan het water voorziet in 89 hotelappartementen en 14 woonappartementen voor permanente bewoning, die 100% stekerbaar geïnstalleerd zijn. Van de voedingsinfrastructuur t/m de wandcontactdozen, verlichtingspunten en schakelverdelers. Speciaal voor Waterstate hebben DWT installatiegroep, Isolectra en Oosterberg Roosendaal een plug-and-play oplossing ontwikkeld met kits per appartement, waardoor de monteurs op de bouw heel snel en efficiënt konden werken. Faalkosten waren niet aan de orde. Bijzonder is bovendien dat de kits restproducten uit een eerder project bevatten. De betreffende Wieland materialen zijn gecertificeerd en met een categorie 1 milieuverklaring opgenomen in de Nationale Milieudatabase, waardoor Waterstate zeer hoog scoort in duurzaamheid en circulariteit.

Samenwerken met projectpartners levert flinke voordelen op in tijd, kwaliteit en duurzaamheid. Dit bewijzen DWT installatiegroep, Isolectra en Oosterberg Roosendaal in project Waterstate, waar techniek, uitvoering en logistiek al in een vroeg projectstadium en tot in de kleinste details zijn afgestemd. “De doorlooptijd van dit project was kort”, illustreert Jordi Blanker, Market Manager Residential bij Isolectra. “De elektrotechnische installaties moesten bijvoorbeeld heel snel en in één keer goed geïnstalleerd worden. In combinatie met het repeterende karakter van de appartementen was de keuze voor stekerbaar installeren dus snel gemaakt.” Door plug-and-play te installeren, was minder uitvoerend personeel nodig, vertelt hij. “Hiermee spelen we tevens in op het groeiende tekort aan vakmensen. Met het personeel dat wél beschikbaar was, kon een hele hoge efficiëntie worden bereikt.”

waterstate 3.jpgVanuit het oogpunt van snelheid en efficiëntie heeft Oosterberg Roosendaal stekerbare projectkits voor Waterstate samengesteld. “In deze kits zijn alle benodigde materialen per appartement voorgesorteerd en geassembleerd”, vertelt Binnendienstcoördinator Rob Zwijgers. “Van inbouwdozen tot aansluitsnoeren, koppelsnoeren, stekers, splitters, verdelers, schakelmateriaal, centraalplaatjes en afdekramen.” Op zijn initiatief werd een deel van de entresolvloer in Roosendaal omgebouwd tot kitstation. Voor de diverse appartementen werden in totaal vijf kittypes ontwikkeld, inclusief bijbehorende stuklijsten. “De uitdaging hierbij was om zoveel mogelijk ‘oude’ materialen te combineren met ‘nieuwe’ materialen. Op verzoek van onze opdrachtgever zijn de restmaterialen die overbleven bij de bouw van Otium Wellness Hotel Roosendaal namelijk hergebruikt. Zo werd voorkomen dat goede materialen op de afvalberg belandden.”

waterstate 2.jpg

Om de kwaliteit en betrouwbaarheid van deze restmaterialen te garanderen, hebben Isolectra en DWT samen een controle uitgevoerd. Vervolgens zijn de kabels en connectoren naar Oosterberg Roosendaal gebracht, waar zij verwerkt zijn in de kits voor Waterstate. Alle kits zijn just-in-time naar de bouw vervoerd, waardoor het aantal leveringen beperkt bleef. Bovendien behielden de monteurs te allen tijde het overzicht.

Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Onze kennispartners