Elektrische auto’s laden, maar dan slim

Gepubliceerd op 20 juli 2022Leestijd: 2 minuten

ETB Hogenes kiest voor Vlakkabel van Wieland

De monteurs van ETB Hogenes waren het allemaal eens: “Zo eenvoudig hebben we een laad-installatie nog nooit aan kunnen leggen”.  
Het laden van elektrische auto's wordt steeds eenvoudiger door het toepassen van slimme laadsystemen. Het laden van meerdere auto’s tegelijk, bijvoorbeeld in parkeergarages van woongebouwen vragen speciale zware voedingen, omdat in korte tijd veel energie gevraagd wordt. Als het niet nodig is om een auto binnen een half uur te laden, kan de installatie veel efficiënter gemaakt worden. Door de energie slim te verdelen is een eenvoudigere installatie toereikend.
Het door Hogenes toegepaste systeem met een Wieland podis® vlakkabel en slimme laadstations is ideaal voor parkeergarages in woongebouwen met een VvE. Niet alle parkeerplekken hebben nu al een laadstation nodig, maar de verwachting is wel dat het aantal mensen dat een laadstation op haar parkeerplek wil snel zal toenemen. Dan moet je daar flexibel op kunnen inspelen.   

elektrische auto's laden, maar dan slim.png

Slimme vlakkabel  
In de parkeergarage wordt langs alle parkeerplekken een elektrische voedingsinstallatie aangelegd met een Wieland podis® vlakkabel. Deze podis® vlakkabel kan snel en eenvoudig worden geïnstalleerd tegen wand of plafond. Alleen op de plaatsen waar meteen een laadunit komt wordt al een aftakmodule op de vlakkabel gemonteerd. Dat gaat veel sneller dan het maken van een aftakking in een conventionele kabel.   

Eenvoudig uit te breiden  
Op andere parkeerplekken kan zo’n aftakmodule en een laadstation later snel en eenvoudig worden aangebracht. Als een bewoner van het appartement complex besluit om ook elektrisch te gaan rijden, is het dus niet nodig om maanden te wachten op een laadunit en installatie.   

De uitbreiding is binnen korte tijd in te plannen en de montage is binnen enkel uren gerealiseerd.   

elektrische auto's laden, maar dan slim 2.jpg

Slimme laadunit  
De door Hogenes aangesloten slimme laadunits communiceren d.m.v. een wifi verbinding met elkaar. Zo ‘weet’ het systeem waar een auto is aangesloten. Door de auto’s gericht op te laden wordt de capaciteit van de voedingskabel maximaal benut maar nooit overbelast.   

Snel en efficiënt, of zoals de technici van Hogenes zeggen. ‘Een super simpel en gaaf systeem’ 

Lees hier meer over het project elektrische auto’s laden, maar dan slim.  

 

Onze kennispartners