Een stekerbare installatie voor iedere bouwmethode

Gepubliceerd op 24 mei 2022Leestijd: 2 minuten

Isolectra Pluggable Installation

De stekerbare installaties van Isolectra en Wieland bieden uitkomst in ieder woningbouwproject: prefab beton, unitbouw, houtskeletbouw of tunnelgietbouw, onsite of offsite. Om de juiste stekerbare installatie voor een project te kiezen is het belangrijk om al tijdens de voorbereiding naar de volgende zaken te kijken:

Droge omstandigheden
Voor droge omstandigheden is het bekende Wieland GST18® systeem de beste oplossing. Dit systeem is IP40, flexibel, goed verkrijgbaar, snel én efficiënt. Het kan uitstekend worden toegepast in de unitbouw, transformatie en houtskeletbouw. Er zijn oplossingen voor zowel installaties in holle plafonds als holle wanden.

Natte omstandigheden
Als de stekerbare installatie onder vochtige omstandigheden verwerkt wordt moet deze daarvoor geschikt zijn. Dat geldt bijvoorbeeld bij een installatie in prefab bouwelementen die bij verwerking op de bouwlocatie in de regen komen te staan. Of als de installatie vochtig kan worden in de nog niet waterdichte woning. Hiervoor levert Isolectra het IP69K Wieland RST20® stekerbare installatiesysteem dat geschikt is voor alle weersomstandigheden en eventuele vervuiling op de bouwlocatie.

Stekerbaar installeren in de betonbouw 
Ook dat kan, met Wieland RST20®. Dit systeem is zo robuust en betrouwbaar, dat het zelfs gecertificeerd is om direct, zonder buizen, ingegoten te worden in prefab betonwanden, gietvloeren en zelfs de tunnelgietbouw. In deze bouwmethoden was stekerbaar installeren tot voor kort niet mogelijk. Wieland en Isolectra hebben het RST20® systeem speciaal doorontwikkeld en gecertificeerd. Met een speciale betonbestendige kabel is dit systeem nu dus ook gecertificeerd om direct in te gieten in beton. Het RST20® systeem garandeert een optimale waterdichting, robuustheid, én kwalitatief hoogwaardige installatie in álle bouwomstandigheden.

Isolectra Pluggable Installation

Kennis en ondersteuning
Om de installatie naar het allerhoogste niveau te tillen, bieden de consultants en accountmanagers van Isolectra bovendien maximale ondersteuning. Je kunt vertrouwen op onze uitgebreide elektrotechnische kennis én een uitgebreid gamma bouwkundige oplossingen om installaties in wanden en vloeren slim en efficiënt te koppelen. 

Onderhoudsvrij by design 
Wanneer je een stekerbare installatieverbinding maakt op een niet-toegankelijke locatie, is het belangrijk dat deze verbinding onderhoudsvrij is. Nog een factor waar je rekening mee dient te houden. De stekerbare installatiesystemen van Isolectra en Wieland: o.a. de GST18®, GST15®, RST16® en RST20® zijn onderhoudsvrij ontworpen én gecertificeerd! 

Standaard en maatwerk 
Isolectra biedt een uitgebreid Wieland portfolio aan. Via de bekende elektrotechnische groothandels zijn zowel standaard als maatwerk stekerbare schakelmaterialen, verdelers en centraaldozen uit voorraad leverbaar, inclusief GST18® of RST20® systeem. Meer weten? 

Meer weten? Neem dan contact met ons op. 

Onze kennispartners