Prefab installeren

Wat is prefab installeren?

Prefab bouwen (of: prefabricage) is een proces in de bouw waarbij materialen vooraf in een fabriek of werkplaats worden samengebouwd tot kant-en-klare elementen die eenvoudig te transporteren, hijsen en monteren zijn. De elementen worden op exact het juiste moment naar de bouwplaats vervoerd, waar zij slechts nog als legoblokjes gekoppeld hoeven worden. Prefab bouwen is mogelijk voor bijvoorbeeld wanden, vloeren, daken en gevelelementen en ook badkamers en toiletruimtes komen steeds vaker uit de prefab fabriek. Ditzelfde geldt voor installatiecomponenten zoals luchtkanalen, leidingsystemen en energiedistributiesystemen. Hierbij is het zelfs mogelijk om het gehele traject vanaf de verdelers tot en met de schakelaars, verlichtingspunten en sensoren prefab voor te bereiden! 

Meer weten?

 

HeaderImageMale
headerImageFemale
Topic Cluster | Video link (prefab_beurs)

Voordelen stekerbaar installeren in de prefab bouw

In het algemeen maakt de combinatie van prefab bouw en stekerbare installaties het bouwproces sneller, efficienter, kosteneffectiever, flexibeler en verhoogt de algehele kwaliteit en duurzaamheid van bouwprojecten. Hiernaast een aantal in cijfers uitgelicht.

Meer weten? Lees dan het artikel stekerbaar installeren sluit aan bij prefab bouwen trends.

[https://isolectra.nl/nl/over-ons/nieuws/20220524-een-stekerbare-installatie-voor-iedere-bouwmethode-/] [https://isolectra.nl/nl/over-ons/nieuws/20220524-een-stekerbare-installatie-voor-iedere-bouwmethode-/] [https://isolectra.nl/nl/over-ons/nieuws/20220524-een-stekerbare-installatie-voor-iedere-bouwmethode-/] [https://isolectra.nl/nl/over-ons/nieuws/20220524-een-stekerbare-installatie-voor-iedere-bouwmethode-/]

90
%
Snellere installatie
40
%
Goedkopere installatie
90
%
Minder fouten
slide in image

De meerwaarde van Isolectra bij Prefab bouw

Labelen en Kitten

1. Traceerbaarheid
Labels bieden een duidelijke identificatie van componenten, waardoor monteurs en onderhoudspersoneel gemakkelijker de relevante onderdelen kunnen vinden en identificeren.

2. Organisatie
Het helpt bij het organiseren van componenten en bedrading, wat van cruciaal belang is voor het onderhoud en de veiligheid van installaties.

3. Efficientie
Het verhoogt de efficientie van zowel installatie als onderhoud door minder tijd te besteden aan het zoeken naar componenten.

4. Veiligheid
Door duidelijk geetiketteerde componenten wordt de kans op fouten verminderd, wat de veiligheid verhoogt.

Prefab installeren
Prefab installeren

Prefab schakelmateriaal

Prefab schakelmateriaal verwijst naar de schakelcomponenten die vooraf in een gecontroleerde omgeving zijn vervaardigd, in plaats van ter plekke te worden samengesteld. Het gebruik van prefab schakelmateriaal in bouwprojecten brengt verschillende voordelen met zich mee:

1. Tijdsbesparing
Door het gebruik van prefab schakelmateriaal kan de installatietijd aanzienlijk worden verkort, wat leidt tot snellere projectvoltooing.

2. Kostenbesparing
Minder tijd op de bouwplaats betekent lagere arbeidskosten
Minder afval en minder behoefte aan materiaal op de bouwplaats kunnen ook kosten besparen

3. Verminderde foutmarges
Prefabricage in een gecontroleerde omgeving zorgt voor een hogere nauwkeurigheid en vermindert de kans op fouten en defecten tijdens de installatie.

4. Kwaliteitscontrole
De productie in een gecontroleerde omgeving betekent dat er striktere kwaliteitscontroles kunnen worden uitgevoerd, wat resulteert in een hoger kwaliteitsniveau van het eindproduct.

 

Brochure

Download onze brochure

Documentatie, altijd handig als naslagwerk. Daarom stellen wij informatie beschikbaar over prefab installeren met Wieland. Vind je hier niet de informatie in die je zoekt? Neem dan contact op met onze specialist prefab installeren Bran Jalink via onderstaand contact formulier.

Downloaden

Samen bouwen aan de toekomst? Wij adviseren je graag!

Bran Jalink
Bran JalinkInnovation Manager
Onze kennispartners