Waar prefab beton en elektrotechniek elkaar ontmoeten

een kant-en-klaar-pakket voor Hotel Bloemendaal aan Zee

Opdracht

Isolectra kreeg voor Hotel Bloemendaal aan Zee vanuit Techval de vraag om mee te denken over een systeem dat toegepast kon worden in betonnen breedplaatvloeren. Door de samenwerking op te zoeken met Prefab beton Veghel, een betonproducent, ontstond er een nieuw revolutionair concept: innovatieve plug-and-play prefab betonelementen.
 

Hogere kwaliteit door nieuw proces 

Deze innovatie vroeg om aanpassing van interne processen. Het is een industrieel proces, waarin men bereid moet zijn om van de al ingerichte werk processen af te willen wijken en aanpassingen te doen. Voordat er op de bouw is gestart, is de elektrotechnische installatie in de werkplaats al in de breedplaatvloeren geplaatst.  Zo zijn de elektrische voorzieningen direct verwerkt in het betonproces. Vanuit die verdeeldozen wordt een gebouw voorzien van stroom en licht. Met het unieke stekerbare betonconcept van Isolectra en de voorgeassembleerde nieuwe ABB PMK80 beton lasdozen met Wieland GST18® en RST20® -aansluitingen was het nog nooit zo toegankelijk om op een snelle professionele manier plug-and-play te werken in betonnen elementen. 

Waar prefab beton en elektrotechniek elkaar ontmoeten
  • Prefab betonbouw 
  • Revolutionair concept 
  • Innovatie 
  • GST18®
  • RST20® 
  • ABB PMK80 beton lasdozen 
Waar prefab beton en elektrotechniek elkaar ontmoeten

Stekerbare materialen 

De locatie van Hotel Bloemendaal aan Zee is een trekpleister voor recreanten. De prefab-onderdelen verkorten de doorlooptijd op de bouw en vergen minder beweging op de bouw – helemaal handig in deze drukbezochte omgeving. Isolectra leverde voor het hotel de stekkerbare materialen en de 230V-installatie, begeleidde het proces en zorgde voor de 3D-tekeningen en -modellen, het kitten, labelen en informeren. De pluggable kabels zijn met de nieuwe centraaldozen ook beter beschermd, en omdat het plug-and-play is, is de foutkans lager. 

Meer weten? Bekijk het uitgebreide nieuwsartikel over Hotel Bloemendaal aan Zee.

Onze kennispartners