100% stekerbaar installeren voor scholenbouw in opkomst

Stekerbare installaties voor nieuw schoolgebouw

Opdracht

Het Horeca & Toerisme College ROC Midden Nederland in Nieuwegein gaat verder in een nieuw schoolgebouw. Het college is volledig gerenoveerd en een stuk uitgebreid. Het project was voor de elektrotechnische installaties in twee delen te knippen, elk met hun eigen aanpak. Voor het renovatie gedeelte deed Linthorst Techniek een beroep op de stekerbare installaties van Wieland.

 

Bekabelingsschema’s

Op basis van de bestaande tekeningen is een offerte gemaakt met bekabelingsschema's inclusief aanwezigheidsdetectie voor alle volledig stekerbare ruimten. Dit betroffen 30 leslokalen, meeste gangen, toiletten en enkele kantoren waar kabels en connectoren van Wieland werden toegepast met standaard kabellengtes van 2 of 3 meter en een enkele van 10 meter, waardoor geen kluwen kabels overbleven.

100% stekerbaar installeren voor scholenbouw in opkomst
  • Renovatie & uitbreiding
  • Wieland GST18
100% stekerbaar installeren voor scholenbouw in opkomst

Uitwerking

Bij elk lokaal is vanuit een verdeeldoos een netvoedingskabel opgepakt, waarop een GST18®  stekker is aangesloten en met het Wieland GST18®  systeem is doorgestekkerd naar de wandcontactdozen, armaturen en sensoren. De wandcontactdozen zijn voorzien van Gira schakelmateriaal, stekerbare B.E.G. sensoren van Isolectra en armaturen van Opple. Daarnaast zijn er in de lokalen LED-tegels in de plafonds verwerkt, Led downlighters in de gangen en toiletten, zijn 4 lokalen uitgevoerd met daglichtsensoren en – regeling en de kleine vertrekken hebben bewegingsdetectie.

Lees ook ons nieuwsbericht en ontdek hoe wij 100% stekerbaar installeerden voor Horeca & Toerisme College ROC Midden Nederland [https://admin.isolectra.nl/nl/over-ons/nieuws/100-procent-stekerbaar-installeren-voor-scholenbouw-in-opkomst/], Nieuwegein.

Onze kennispartners