Stekerbare installaties in prefab beton

Bij project de Schuytse Schans

Opdracht 

Het leveren en ontwikkelen van de stekerbare materialen, zoals de stekkers en de wartels voor de centraaldozen. En het bedenken en opleveren van het gehele proces. Dit voor project de Schuytse schans in Arnhem, het project telt 71 nieuwe woningen. 

Het proces 

Installateur Dijkink was bij dit project de installateur van de installaties en elektra. Zij begonnen met de ruwbouw waarna ze de kabels in de wanden plaatsten, de afmontage volgde en de wandcontactdozen en de meterkast geïnstalleerd werden. Vervolgens volgde keuring en opvolging. Gekozen werd voor stekerbaar installeren omdat het scheelt in tijd ten opzichte van de traditionele bouw. Erg efficiënt op zo'n groot project.  

Stekerbare installaties in prefab beton
  • Innovatie
  • Prefab betonbaar
  • Wandcontactdozen
  • Minder mensen op de bouw
  • Minder transportbewegingen
  • Efficient en duurzaam

Stekerbaar in prefab beton 

Een jaar of drie geleden is Isolectra begonnen met het bekijken van installaties die direct in prefab beton gestort kunnen worden. Dijkink is hier al vanaf begin af aan bij betrokken geweest. Samen is de installatie bedacht zoals hij is uitgevoerd in de woningen. Ervaring tijdens dit project was dat tijdens de bouw minder tijd nodig was om op de bouw de installaties aan te leggen, het was een kwestie van een stekkerverbinding maken en klaar. Een groot voordeel hiervan was dat er minder mensen op de bouw nodig waren en dus ook minder auto's die naar de bouw reden. Dit had weer een positieve bijdrage aan het milieu.  

Onze kennispartners