Rodenborch College, Rosmalen

Stekerbare verlichtingsinstallatie en sensoren

 

Opdracht

In nieuwbouwwijk De Groote Wielen in Rosmalen is een nieuwe, gezonde en toekomstgerichte scholengemeenschap gerealiseerd voor vwo, havo en mavo, inclusief twee volwaardige sporthallen. WSi Techniek was bij dit project de betrokken installateur. Voor de elektrotechnische installaties deden zij een beroep op de Wieland stekerbare installatieoplossingen.

Sneller installeren 

Overal in het gebouw is gekozen voor energie-efficiënte LED-verlichting met intelligente lichtschakelingen. Om het installatietempo te verhogen en faalkosten tot een minimum te beperken, is er gekozen voor een volledig stekerbare installatie inclusief de B.E.G. bewegings- en aanwezigheidssensoren. Dankzij deze aanpak kon er tot 70% sneller geinstalleerd worden.  

Rodenborch College, Rosmalen
  • Verlichtingsinstallatie
  • Bewegings en aanwezigheidssensoren
  • 70% sneller installeren
  • DALI verlichting
  • Gecodeerde sensoren
Rodenborch College, Rosmalen

 

Eenvoudig en snel

Alle sensoren zijn kant-en-klaar, duidelijk gecodeerd en inclusief twee Wieland-connectoren op het project aangeleverd. Hierdoor konden de monteurs op de bouw de sensoren eenvoudig door het gat in het plafond steken en direct koppelen met de voeding en regelinstallatie. Aansluitfouten werden voorkomen door afwijkende connectoren voor voeding en regeling te gebruiken. Voor het project is gekozen voor opgesplitste leveringen per verdieping, zodat WSi techniek niet alle snoeren tegelijk op de bouwlocatie had liggen. 

Lees hier meer over dit project. [https://isolectra.nl/nl/over-ons/nieuws/20221028-duurzame-en-gezonde-nieuwbouw-voor-vwo-havo-en-mavo/]

 

Onze kennispartners