CLT bouw

Stekerbaar installeren in de CLT bouw

Houtbouw

Bouwen met CLT-hout is bezig aan een grote opmars. Bouwen met hout heeft grote voordelen op het gebied van duurzaamheid en gezondheid. Hout is licht en dus goedkoop te verwerken en vervoeren, biobased, slaat CO2 op, kan droog en weersonafhankelijk verwerkt worden, is demontabel en circulair, en geeft een prettig woonklimaat door de natuurlijk regulerende werking op temperatuur en vocht.


Wat is CLT

CLT staat voor Cross Laminated Timber, oftewel gekruiste lagen hout die op elkaar gelijmd zijn en daardoor een heel hoge sterkte en stijfheid in alle richtingen geven, vergelijkbaar met gewapend beton. Hierdoor zijn bouwelementen van CLT sterk genoeg om de constructie van een gebouw te vormen en is CLT zelfs geschikt voor hoogbouw.

CLT bouw
CLT bouw

Verschillende productieprocessen

Omdat de bouwelementen van CLT vaak prefab gemaakt worden kunnen ze zo gemaakt worden dat ze geschikt zijn voor het aanleggen van een stekerbare installatie. De stekerbare installatie kan zowel offsite (prefab) als onsite (projectmatig) in het CLT-gebouw worden geinstalleerd. Afhankelijk van de omstandigheden tijdens productie, opslag, transport en samenbouw kiest men voor een wel of niet waterdichte stekerbare installatie. Bij offsite installatie worden de CLT-bouwelementen als kant-en-klare delen inclusief stekerbare installatie op de bouwplaats fysiek en elektrisch aan elkaar gekoppeld. Bij onsite montage wordt de installatie op de bouwlocatie in de CLT-constructie aangebracht. 

Industrieel, flexibel en demontabel

Zowel voor een onsite als offsite gebouwde installatie in een CLT-constructie is een stekerbare installatie tot 90% sneller, eenvoudiger en met minder faalkosten aan te leggen. Isolectra ondersteund de installateur met een goed ontwerp en juiste materialen die het beste bij het bouwproces passen. En omdat de stekerbare installatie in CLT-constructie losmaakbaar is, kan er ook worden geprofiteerd van de circulaire eigenschappen van Isolectra’s Wieland GST18® en RST20® stekerbare installaties.

Samen bouwen aan de toekomst? Wij adviseren je graag!

Onze kennispartners