MIA en VAMIL interessante subsidies voor circulaire bouw

Gepubliceerd op 2 maart 2023Leestijd: 1 minuut

MIAcirculair bouwen subsidies.png

Om de transitie naar een duurzame circulaire economie te stimuleren heeft de overheid via RVO, subsidies beschikbaar gesteld voor bedrijven die investeren in circulair gebruik van producten, waaronder bouwmaterialen. De MIA en de VAMIL.  

MIA is de milieu investeringsaftrek waarmee men tot 36% van de investeringskosten kan aftrekken van de fiscale winst. Men betaalt dus minder belasting.  

VAMIL is de regeling waarmee men milieu investeringen op een willekeurig moment kan afschrijven wat in combinatie met de MIA regeling fiscaal gunstig is. 

Beide zijn zeer interessant voor vastgoedinvesteerders, en dus voor de gehele bouwkolom. Om in aanmerking te komen voor deze subsidies moet men wel aantonen dat men circulaire producten toepast. En dat doe je weer door producten toe te passen die met een milieuverklaring zijn opgenomen in de NMD, de Nationale Milieu Database. 

De stekerbare installaties van Isolectra, Wieland GST® en Wieland RST®, zijn als enige opgenomen in de NMD. De categorie 1 milieuverklaring geeft de hoogste reductie in de MPG berekening en de mogelijkheid MIA/VAMIL subsidie te verkrijgen. 

Wil je meer weten over de mogelijkheid tot het verkrijgen van deze subsidies? Neem dan contact met ons op.

Op zoek naar meer informatie over de Nationale Milieudatabase en de MPG berekening? Bekijk dan hier de video van de NMD.

Onze kennispartners