Stekerbaar installeren in beton

Gepubliceerd op 7 maart 2023Leestijd: 3 minuten

 

stekerbaar installeren in beton.png

Kan dat? Ja! Isolectra maakt met het Wieland RST® systeem nu ook stekerbaar installeren in beton mogelijk. Dit biedt zeer interessante opties voor zowel prefab-beton als gietbouw-beton projecten. Stel je voor: plug&play betonnen wanden en vloeren kant en klaar met elektra er al in.  

Gecertificeerde connectoren en kabels 
De afgelopen jaren kregen wij van installateurs meerdere keren de vraag of het niet mogelijk zou zijn een stekerbaar installatiesysteem te ontwikkelen dat geschikt is voor gebruik in beton, of preciezer om in te gieten in beton. Daarmee zouden ook in de betonbouw de grote voordelen van stekerbaar installeren benut kunnen worden: Sneller installeren, hogere kwaliteit, en vooral meer prefabriceren, minder werkzaamheden en betere planning op de bouwplaats. 

Isolectra is hiermee aan de slag gegaan: Wieland heeft op verzoek van Isolectra het robuuste en IP69 waterdichte RST20® systeem zeer intensief laten testen en certificeren voor beton. Dat was een groot succes. Dit betekent dat het nu mogelijk is de RST20®  stekerverbindingen zelf compleet in te gieten in beton!  
Isolectra heeft ook speciale betonkabels laten ontwikkelen. Eén kabel geschikt voor toepassing in prefab betonbouw, en een nog robuustere uitvoering, geschikt voor toepassing in onsite gietbouw zoals de tunnelbouw. 

Prefab beton 
Met de RST20® prefab betonkabels is het mogelijk om prefab betonnen vloeren en wanden te voorzien van een ingegoten stekerbare installatie. De installateur maakt de engineering van de installatie en levert de RST20® kabels, RST20® verdelers en door Isolectra geprefabriceerde wanddozen en centraaldozen met RST20® kabels aan de wanden- of vloeren fabriek. In de fabriek worden deze in de wand of vloer ingegoten. Op de bouwplaats worden deze wanden en vloeren door de installateur snel stekerbaar aan elkaar gekoppeld, zodat de hoeveelheid arbeid op de bouwplaats en de faalkansen daar sterk afnemen. 

Ruwbouw beton  
Met de RST20® ruwbouwkabel kunnen ook in de tunnelbouw kant-en-klare kabels, verdelers en dozen geleverd worden. Deze worden in plaats van buizen voor het gieten op het betonijzer gemonteerd met als voordeel dat het 2x sneller gaat, logistiek veel eenvoudiger te vervoeren is op de bouwplaats, en na montage meteen klaar is.  

Maximale ondersteuning 
Om de installatie naar het allerhoogste niveau te tillen, bieden de consultants en accountmanagers van Isolectra maximale ondersteuning. Zowel de standaard als maatwerk Wieland stekerbare schakelmaterialen, verdelers en centraaldozen zijn leverbaar inclusief RST20® systeem. 

TypeArtikelnummer
koppelkabel 2m99.706.7282.2 
koppelkabel 3m99.622.7282.2 
koppelkabel 5m99.724.7282.2 
male kabel 2m99.660.7282.2 
male kabel 3m99.642.7282.2 
verdeler 1 in / 3 uit99.663.0000.7 
afdekkap voor male zwart05.564.4453.1
afdekkap voor female witZ5.564.4553.0 


Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Onze kennispartners