Stekerbaar RST®-installatiesysteem

Gepubliceerd op 27 mei 2024Leestijd: 2 minuten

Het stekerbare RST®-installatiesysteem bestaat uit verschillende componenten. Hieronder staat een voorbeeldsysteem met alle componenten die we aanbieden voor een stekerbare horti installatie weergegeven. Stekerbare kabels en distributiecomponenten garanderen een snelle en veilige installatie voor zowel HPS- als LED-armaturen.

afbeelding stekerbaar installeren in de tuinbouw.png

CHASSISDELEN
Wieland chassisdelen worden toegepast door vrijwel alle fabrikanten van assimilatieverlichting over de hele wereld. De connectoren worden in het armatuur geïntegreerd, zodat ze op locatie direct met een stekerbare verbinding aangesloten kunnen worden. De lamp hoeft niet meer open gemaakt te worden en de installatie kan plug & play, eenvoudig en veilig worden uitgevoerd. Mocht er onverhoopt een storing in uw lamp optreden, dan kan deze bovendien eenvoudig en snel worden vervangen.

CONNECTOREN
RST®-connectoren zijn beschikbaar in verschillende varianten. Ze vormen de verbinding tussen het chassisdeel in het armatuur en de kabel die het armatuur van stroom voorziet.

De meest voorkomende connector in de glastuinbouw is de groene RST®20i3-uitvoering. Door een toename in het gebruik van LED-lampen wordt de kleinere RST®mini connector steeds vaker toegepast. De verschillende kleuren hebben verschillende interne coderingen. De verschillende kleuren en uitvoeringen passen niet op elkaar, waardoor foutieve aansluitingen worden voorkomen.

AANSLUITKABELS
Wij leveren aansluitkabels voor toepassingen op elk continent. De regelgeving is niet overal hetzelfde. In Canada en de USA moeten kabelassemblages bijvoorbeeld voldoen aan de CSA of UL. En ook voor Europa, Azië en het Midden-Oosten gelden lokale normen en standaarden. We beschikken over ruime voorraden van de meest voorkomende aansluitkabels, voorzien van de meest gebruikte connectoren voor Noord-Amerika, Azië en Europa.

VERDELERS
Verdelers zijn prefab voorbedrade boxen voorzien van de benodigde waterdichte RST® chassisdelen. Hiermee kan op locatie snel, eenvoudig en veilig een installatie stekerbaar worden aangesloten.

SPECIALS
Y-ADAPTERS
Y-adapters zijn stekerbare verdelers die exact naar klantwens worden gemaakt. Deze adapters zijn met name geschikt en ontworpen voor hybride installaties, waarbij een combinatie van HPS-lampen en LED-verlichting wordt toegepast.

CONVERTERS
Is een bestaande installatie uitgevoerd met Wieland RST®-producten in een specifieke kleur, dan kunnen de armaturen hier alleen op worden aangesloten als de aangesloten chassisdelen van dezelfde kleur en uitvoering zijn. Een converter zorgt voor een eenvoudige omzetting van de ene naar de andere kleur of van RST®classic naar RST®mini en vice versa.

Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Onze kennispartners