Stekerbare licht- en krachtinstallaties

voor Feringa Building Groningen

 

Opdracht

Op de campus van de Rijksuniversiteit Groningen wordt druk gebouwd aan Feringa Building; het derde nieuwe gebouw voor de Faculty of Science and Engineering. De Groot Lammerink Installatiecombinatie B.V. is hier verantwoordelijk voor de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties. Zij deden een beroep op de Wieland stekerbare verlichtings- en krachtinstallatie van Isolectra. 

Stekerbare verlichtingsinstallatie 

Verspreid door het pand worden circa 17.000 verlichtingsarmaturen gemonteerd. Alle armaturen worden voorzien van een DALI-regelaar, in combinatie met de Wieland aansluitsnoeren en connectoren, waardoor de verlichtingsinstallatie eenvoudig en snel van kantoor naar kantoor doorgestekerd kan worden. In dit project is er gekozen voor Wieland GST18i5® snoeren en connectoren in pastelblauw en tomatenrode connectoren voor het stekerbaar aansluiten van de noodverlichting. 

Stekerbare licht- en krachtinstallaties
  • 64.000 m2 

  • Stekerbare verlichtingsinstallatie 

  • Stekerbare krachtinstallatie 

  • 17.000 verlichtingsarmaturen 

  • GST18i5® pastelblauw 

  • Tomatenrode connectoren voor noodverlichting 

Stekerbare licht- en krachtinstallaties

Stekerbare krachtinstallatie

Isolectra heeft ook stekerbare oplossingen geleverd voor de krachtinstallatie. De wandcontactdozen in de wandgoot zijn voorzien van twee Wieland aansluitsnoeren, waardoor ook deze installatie eenvoudig en snel kunnen doorgestekkerd kon worden. Door te kiezen voor stekerbaar installeren werden de afmontagewerkzaamheden in de bouw slim ondervangen en kon er aanzienlijk sneller gewerkt worden. Een pre voor een project van deze schaal, grootte en met korte doorlooptijd. 

Lees hier meer over het project.

Onze kennispartners