Hoe sluit ik een LED driver zonder aarde aan op een GST18i3 3-polige installatie?

‹ Terug naar overzicht
Hoe sluit ik een LED driver zonder aarde aan op een GST18i3 3-polige installatie?

Antwoord:  GST18i3 3-polige verbindingen met aarde voldoen aan NEN-EN-IEC61535, de norm voor stekerbare verbindingen in vaste installaties. Maar ze voldoen ook aan de norm NEN-EN-IEC60320 voor apparaten-aansluitingen. Om een klasse II apparaat zonder aarde aan te kunnen sluiten op een stekerbare installatie volgens NEN 1010 met NEN-EN-IEC61535 producten is er een GST18 connector ontwikkeld welke past op de GST18i3 connectoren in de vaste installatie, echter deze heeft geen aarde ader in de kabel. Deze connector voldoet dan ook alleen maar aan NEN-EN-IEC60320, en niet aan NEN-EN-IEC61535 en mag dus alleen als “apparaten-aansluitconnector” worden toegepast. Hij wordt daarom alleen geleverd als male aansluitsnoer met een maximale lengte van 200cm, wat als aansluitsnoer aan een klasse II apparaat (zonder) aarde bevestigd kan worden. Op het klasse II apparaat mogen geen verdere doorkoppelingen gemaakt worden. Dit kan qua toepassing worden vergeleken met een normale apparaten-steker in devorm van een randaarde stekker welke niet voorzien is van randaarde contacten, Type C CEE 7-17, welke in een geaarde contactdoos worden ingestoken. Deze hebben ook geen aarde ader. Ze voldoen aan norm NEN 1020 welke deels gebaseerd is op de NEN-EN-IEC 60320

GST18i3 male connector met 2x075mm² kabel 92.220.LLX4.1 LL staat voor lengte in dm, X staat voor kabeltype (0=Eca-PVC, 4=Dca, 5=Cca, 6= Eca LS0H, 7=B2ca

Open Contact opnemen - info