De voordelen van Streda

Gepubliceerd op 18 november 2023 Leestijd : 4 minuten

streda afbeelding blog 2.pngHet vereenvoudigen en efficiënter maken van de bouw is iets waar wij bij Isolectra graag over nadenken. Het zit in ons DNA. Het is ook vanuit deze overtuiging dat onze stekerbare installatie oplossingen zijn ontstaan. Hier stopt het echter niet. We blijven nadenken en sleutelen aan het zo efficiënt mogelijk maken van het industriële installatieproces in de bouw. Daarom hebben we in de afgelopen 2,5 tot 3 jaar gewerkt aan een nieuw systeem, Streda. Eerder beschreven we al wat Streda precies is en wat de aanleiding van deze ontwikkeling was (Een revolutie in de bouw: Streda | Isolectra). In deze blog gaan we dieper in op de voordelen van Streda. Uiteraard voor de bouw maar óók voor bewoners.

Voordeel voor de bouw
Na dat we een aantal jaar geleden gestart zijn met het onderzoek naar en de ontwikkeling van Streda, bevinden we ons op dit moment in de officiële introductie fase. Streda gaat woningbouwers het nodige voordeel brengen.

Streda draagt met name bij aan een efficiënter werkproces. Dit komt door het verplaatsen van werkzaamheden naar een fabrieksmatige omgeving in plaats van deze werkzaamheden op de bouw te laten plaatsvinden. In een fabrieksmatige omgeving heeft men veel minder last van elkaar en dus van verstoringen. Dit zorgt voor efficiëntie en reductie van fouten. Op deze manier wordt de stap gemaakt naar een industrieel proces in plaats van een project.

Een belangrijke efficiëntie slag wordt bijvoorbeeld geslagen bij het aansluiten of aanpassen van stopcontacten, datacontacten, schakelaars etc. Achter dit aanpassen van stopcontacten bevindt zich een hele keten. Omdat dit over veel schijven gaat zit niemand in de bouw te wachten op dit soort wijzigingen. Met Streda lossen we dit op. Het proces waarin men kan aangeven waar stopcontacten geplaatst moeten worden wordt volledig gedigitaliseerd. De bouwer bedenkt de installatie en plaatst dit in een portal. De installateur kan op basis hiervan zien waar componenten geplaatst moeten worden, en dat heeft vanwege de hybride kabel met stroom en data geen invloed op de infrastructuur.  

De bouwers die aan de basis stonden hebben we altijd meegenomen in de ontwikkeling. Zo hebben we hen constant op de hoogte gehouden van de status en getoetst of zij hiermee konden werken. Het voordeel van het meenemen van partners is dat zij ook partner blijven in het proces. En gezien de zeer positieve feedback hebben we alle vertrouwen in de toekomst van Streda.

blog 2 docks en snaps.png

Gemak voor bewoners door Streda
Naast het feit dat we met Streda bijdragen aan efficiëntie op de bouw, biedt het systeem namelijk ook voordelen voor bewoners.

Zo worden bewoners in staat gesteld om op een eenvoudige manier hun installatie te veranderen door stopcontacten en datapunten te verplaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verplaatsen van een TV. Dit hoeft niet langer gedaan te worden door middel van het doortrekken van kabels over de plinten. De bewoner kan de contactdozen en datadozen eenvoudig fysiek verwisselen van plaats.

Een ander interessant element voor bewoners is het schakelen van stopcontacten met apparatuur in de woning, zoals een schemerlamp. Elk stopcontact kan een functie krijgen die aangeeft hoe veel stroom er verbruikt wordt. Dit biedt bewoners inzicht in het eigen verbruik en mogelijk een tijdig signaal als er iets met een bepaald apparaat aan de hand is.

Unieke marktpositie
In de markt zijn er geen andere partijen die een met Streda vergelijkbaar systeem kunnen leveren. Het betreft onze eigen concept, bestaande uit hybride kabel met stroom en data, inbouw dozen (DOCKS), cassettes (SNAP-Ins) en een centrale controle box. Deze is door ons zelf ontwikkeld en wij zijn dan ook eigenaar. Dit zorgt voor een kennis voorsprong.
Wij zijn uniek, met name in het flexibel monteren op de bouw. Andere partijen die woningen ‘slim’ maken zijn vooral gericht op de bewoners.

In feite slaat Streda de brug tussen efficiëntie in de bouw én wooncomfort door het beschikbaar stellen van meer gadgets. Initieel is het begonnen om het industriële proces in de bouw te vergemakkelijken. Dit blijft ook de drijfveer. Het is echter prachtige bijvangst dat het ook de consument heel veel comfort en flexibiliteit biedt.

streda netwertk.png

Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Onze kennispartners