EV laden met Wieland podis vlakkabel

Gepubliceerd op 1 augustus 2023 Leestijd : 2 minuten

Tegenwoordig kopen steeds meer mensen een elektrische auto. Deze groene oplossing zorgt voor een groeiende behoefte aan laadpunten. Het aanleggen van een laadpunt en het later toevoegen van meerdere laadpunten kan met name in parkeergarages erg lastig zijn. Hierin is de Wieland vlakkabel de ideale oplossing.

Wieland vlakkabel

De vlakkabel is een elektrische kabel die platgemaakt is. Doordat deze plat is, kun je er veel installatievoordelen uithalen. De vlakkabel wordt bijvoorbeeld al gebruikt voor sfeerverlichting in winkelstraten. Een vlakkabel kun je planmatig aanleggen en met speciale aansluitstukken kan je de verlichting op elke gewenste plaats aansluiten zonder de kabel te hoeven knippen of strippen.

blog wieland podis vlakkabel sfeerbeeld.png

Vlakkabel voor EV Laden

Steeds meer mensen kopen een elektrische auto.  Dit houdt in dat er steeds meer laadstations moeten komen in garages. Voor VvE’s kan dit een uitdaging zijn. Wanneer er meerdere laadstations geplaatst moeten worden, zou je veel ronde kabels moeten gebruiken. Deze moeten allemaal in een kabelgoot geplaatst worden. Daarnaast kun je dan ook niet gemakkelijk een nieuwe laadpaal toevoegen wanneer daar behoefte aan is.

Met de speciale Wieland podis vlakkabel voor EV-laadsystemen ga je deze problemen uit de weg. De IP65 waterdichte vlakkabel kan aan de wand of het plafond bevestigd worden. Omdat de kabel niet geknipt of gestript hoeft te worden kun je met de speciale vlakkabeladapters eenvoudig een aftakking voor een wallbox maken. Hierdoor kan je ook later snel en eenvoudig wallboxen toevoegen of weghalen als de situatie daar om vraagt.

Voordelen van de vlakkabel

Naast het gemakkelijk kunnen toevoegen en verwijderen van laadpunten zijn er nog meer voordelen voor het gebruik van de vlakkabel.

Zo hoef je maar 1 keer te installeren waarbij het aanleggen gemiddeld zo’n 66% sneller is dan bij conventionele installaties. Daarnaast ben je 88% sneller met uitbreiden en gebruik je minder materiaal, wat scheelt in de kosten. Hierdoor ben je gemiddeld gezien 30% goedkoper uit wanneer je een podis vlakkabel gebruikt ten opzichte van een ronde kabel.  

blog ev laden met wieland podis vlakkabel.png

Kennis van de vlakkabel

Werken met een vlakband laadinstallatie lijkt op het eerste oog erg makkelijk. Echter is wel de juiste kennis nodig voordat je er mee aan de slag gaat, daar helpen we je graag mee. Bij Isolectra leveren we kant en klare systemen. Deze kunnen gemakkelijk, zonder risico’s en met een beperkte training geplaatst worden. Hiermee voorkom je dat er problemen ontstaan in een later stadium.

Isolectra

Ben je naar aanleiding van onze blog geïnteresseerd geworden in vlakkabels voor EV laden? Of wil je weten wat Isolectra voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze specialisten bespreken graag de mogelijkheden met jou.

Onze kennispartners