U bent hier:

Veiligheidssignalering

Veiligheidssignalering
Salida Basic

De veiligheidssignalering Salida Basic heeft een basis alarmfunctie, voor plaatsing bij alle vluchtdeuren en nooduitgangen. Het pictogram hierop is standaard continue verlicht. Om tijdens calamiteiten de herkenbaarheid en het correct en snel handelen te optimaliseren, is de Salida uitgerust met EvaQ’s Basic Alarm functie. Dit houdt in dat bij activering van het armatuur een opvallend knipperend groen licht in het toestel actief wordt.

Salida Plus

De veiligheidssignalering Salida Plus is naast het EvaQ Basic Alarm extra uitgerust met een krachtige, naar beneden gerichte, pulserende groene lichtbundel. Deze heeft op de vloer een minimale diameter van 3,5 meter. De Salida Plus is met name ontworpen voor gebruik in grote ruimtes, met meerdere vluchtdeuren of nooduitgangen. Uit onderzoek blijkt dat evacuees in dit soort grote ruimtes veelal dezelfde vluchtdeur of nooduitgang gebruiken. Met de Salida Plus krijgt men een beter beeld van alle vluchtmogelijkheden, waardoor er minder paniek ontstaat en de vluchttijd aanzienlijk verbetert.  Voorbeeld van toepassingen zijn: bioscoopzalen, collegezalen, ontvangsthallen, warenhuizen en grootwinkelbedrijven

Indicator

De Indicator is ontworpen om tijdens calamiteiten duidelijker en sneller informatie te verstrekken over de vluchtroute. Daarnaast maakt het bezoekers onder normale omstandigheden, bewust of onbewust, alvast bekend met de vluchtmogelijkheden. Om te zorgen dat het toestel zich altijd in het blik- en gezichtsveld bevindt, wordt de Indicator tussen 90 en 110 cm van de vloer geplaatst (in een dubbele wanddoos). In noodfunctie gaan de pijlen in het armatuur op 2 Hz knipperen.  Toepassing van de Indicator:  zorginstellingen, ideaal voor rolstoel gebruikers en openbare gebouwen, waar veel bezoekers komen.