U bent hier:

Overspanningsbeveiliging

Overspanningsbeveiliging
Bliksembeveiliging

Bliksembeveiliging is maatwerk. Te allen tijde moet er goed gekeken worden naar de risico’s die er zijn en naar de gebruikte apparatuur. Afhankelijk hiervan wordt een grove, een midden of een fijn-beveiliging toegepast.

Uniek aan onze systemen is dat ze onderhoudsvrij zijn, waardoor ze op moeilijk bereikbare plaatsen hun werk langdurig en zonder onderhoud kunnen doen. Ook moet er aandacht zijn voor indirecte overspanningspieken. Lange kabels door of tussen gebouwen zijn hier zeer gevoelig voor. Wij adviseren u graag hierover.

Overspanningsbeveiliging

Spanningspieken worden niet alleen door bliksem veroorzaakt, maar kunnen ook door bijvoorbeeld statische oplading ontstaan. Gevoelige elektronische apparaten zijn hier gevoelig voor. Vaak is deze apparatuur voorzien van een fijn-beveiliging. Maar deze is niet altijd toereikend. Als een storingsbron bekend is, is het verstandig maatregelen te nemen waardoor onnodige schade en/of oponthoud wordt voorkomen. Is dit niet mogelijk, dan moeten extra beveiligingen worden geïnstalleerd.

Met het programma van Leutron en Wieland beschikken wij over een ruim assortiment aan oplossingen voor al uw overspanningsproblemen. Daar over hoeft u niet meer in spanning te zitten.