U bent hier:

Netwerk- en veldbussystemen

NETWERK- EN VELDBUSSYSTEMEN

 

We hebben netwerken om signalen van en naar de PLC transporteren. En hoe meer informatie gewenst is, hoe meer bedrading wordt gebruikt. Goten vol.

Efficiëntie is nodig

Niet alleen om economische reden is het gewenst om meer efficiëntie toe te passen in de kluwen van draden. Overzicht in het systeem en installatiegemak zijn hele goede argumenten om hier oplossingen voor te ontwikkelen. In de automatiseringstechniek is Ethernet communicatie de standaard geworden. Ethernet-switches helpen om op elk medium communicatie optimaal te organiseren.

 

Stekerbare logica

Veldbussystemen om decentrale besturingen te realiseren, zijn gemeengoed. Vanuit de verdelerkast of het paneel loopt een communicatievlakband door de gehele installatie. Via deze vlakband wordt de benodigde informatie uitgewisseld tussen alle machineonderdelen.
Omdat elk onderdeel maar af en toe informatie nodig heeft, of informatie verstuurt, volstaat één kabel. En dat is prettig efficiënt.

Of het nu gaat om Energie, Ethernet, Profinet, EtherCat, Modbus of Canopen; we hebben met ricos een oplossing die bij u past.  Voor decentrale veldinstallatie tussen een PLC en sensoren en actuatoren, is de saris-lijn de ideale oplossing.

Naast de connectoren bieden we ook voorgemonteerde kabels en verdelers aan. Deze kunt u bijvoorbeeld gebruiken in automatiserings-toepassingen, de machine-industrie, de verpakkingsindustrie, maar ook in magazijnen en logistieke installaties.

Ook efficiënt: het energiebus-systeem

Het energiebussysteem verzorgt op een gelijke wijze als bij de veldbussystemen, de energievoorziening van bijvoorbeeld motoren in een installatie. Vaak draaien motoren maar af en toe. Door de toepassing van een energiebussysteem kan op elke gewenste plek voeding worden geleverd en wordt er toch maar één kabel gebruikt. Bij installaties waar meer dan zes motoren worden gebruikt, is het systeem al rendabel.