U bent hier:

Machineveiligheid

MACHINEVEILIGHEID

 

De eisen aan machines zijn vandaag de dag zeer hoog. Niet alleen de productiviteit en efficiëntie moeten goed zijn. Ook de functionele veiligheid heeft veel aandacht nodig.  Het juiste veiligheidsontwerp en betrouwbare componenten zijn daarbij van groot belang. En hoewel iedereen graag veilig wil werken, is het nog een vak apart om dat te realiseren: je bouwt niet zo maar een veilige installatie, die ook nog gebruiksvriendelijk is.

Veilig functioneel

Om veiligheid op de werkvloer te waarborgen, worden voor systemen en machines zeer hoge veiligheidseisen gesteld. De NEN-EN-ISO 13849 reikt ons een prima richtlijn aan om de risico’s van een machine te beoordelen en adequaat te beveiligen. Een goede risico-inventarisatie is het begin. De risico’s bij de bron elimineren is stap één. Vervolgens zijn er tal van producten om de overgebleven risico’s te reduceren tot een acceptabel niveau.

Advies en levering van producten

Wij adviseren u over machineveiligheid tijdens de gehele cyclus: zowel bij het ontwerp, als bij de bouw en het gebruik van een machine of productielijn. Met onze hedendaagse veiligheidsproducten bieden wij betrouwbare componenten van de hoogste kwaliteit, die de veiligheid op het werk verhogen.

Ons portfolio voor veiligheidscomponenten bestaat uit:
veiligheidssensoren

  • veiligheidsrelais
  • veiligheidsmodules
  • veiligheidscontroller samos PRO.

Deze producten helpen u om tot het hoogst mogelijke beveiligingsniveau (PLe en SIL3) te ontwerpen.

Ondersteuning

Heeft u training nodig of advies bij uw ontwerp? Wij helpen u graag. Wilt u een bestaand systeem uitbreiden? Dan kunnen wij u ook helpen met een vernieuwd ontwerp op basis van uw oude tekeningen.