U bent hier:

KNX Bekabeling

KNX BEKABELING

 

Uw gebouwbesturingssysteem is belangrijk: het zorgt voor comfort én energiebesparing. En aan die energiebesparing worden bovendien steeds meer eisen gesteld: In de EN15232-norm zijn een aantal van deze eisen vastgelegd; onder meer dat er geïntegreerde besturing moet zijn voor verlichting, zonwering en HVAC (Heating, Ventilation, AirConditioning). Wij kunnen u helpen om aan deze norm te voldoen en om een goede score te behalen voor het BREEAM-certificaat.

Daarom werken wij met het stekerbare KNX-gebouwbesturingssysteem. Hiermee heeft u een scala aan mogelijkheden om iedere ruimte in uw gebouw duurzaam en comfortabel in te richten. Het mooie van het KNX-systeem is dat alle producten met elkaar communiceren. Hierin maakt het niet uit welke fabrikant het product heeft geproduceerd en hoe lang geleden dat is: zelfs producten van 25 jaar oud communiceren nog steeds met de nieuwste KNX-producten.

Stekerbaar, modulair en decentraal

Onze stekerbare variant is een modulair en decentraal systeem: er is geen centrale besturingskast waar ontelbaar veel leidingen heen gaan, maar een besturingssysteem in iedere ruimte. Dat levert een geïntegreerd, modulair systeem op, dat naar behoefte kan worden uitgebreid en aangepast en wat bovendien, door het stekerbare principe, eenvoudig en snel te monteren is.

Mogelijkheden te over

U kunt het systeem op deze manier volledig naar uw eigen wensen inrichten: verlichting, HVAC en zonwering kunnen allemaal aan elkaar gekoppeld worden. Is er een ruimte waarin de sterkte van de verlichting aangepast moet worden op het niveau van het daglicht? Dat kan. Moet in diezelfde ruimte het licht dimmen als u een presentatie geeft? Kan ook. En wilt u dan ook nog dat de zonwering automatisch naar beneden gaat als de zon schijnt en dat de ventilatie uitschakelt als iemand het raam open zet? Ook dat is mogelijk.

Onze specialisten hebben veel kennis van de producten die wij leveren en van de specifieke toepassingen. En als er geen kant-en-klare oplossing bestaat, dan kunnen we die altijd in overleg met u ontwikkelen.