U bent hier:

230 volt applicaties

230 volt applicaties
Distributie vanaf hoofdverdeler

Met behulp van een NRG-vlakkabel en RST50-connectoren kunnen ook onderverdeelkasten stekerbaar, en daarmee kostenbesparend, worden aangesloten op een 3x50A of 3x63A beveiligd leidingsysteem vanuit de hoofdverdeler.

Deze tijdbesparende installatiemethode is goed te gebruiken in stijggoten in utiliteitsgebouwen en appartementencomplexen. Ook in hotels wordt dit systeem succesvol toegepast.

Een bijkomend voordeel van de stekerbare installatie is bovendien faalkostenverlaging en de flexibiliteit ten opzichte van een conventionele installatie van de onderverdelers.

Onderverdelers

Het stekerbaar maken van onderverdelers met GST18 uitgangen, maar ook met stekerbare ingangen, biedt veel voordelen: de onderverdelers kunnen snel en zo laat mogelijk in de bouw worden aangebracht. Dit vermindert de kans op beschadiging of diefstal aanzienlijk!

Ze kunnen bovendien prefab aangeleverd worden (inclusief alle aansluitingen), en hoeven op de bouw vóór de ingebruiknametest niet meer geopend te worden.

Distributie vanaf de onderverdelers

Op een stekerbare onderverdeler sluit men direct een stekerbare GST18-leiding aan. Als u geen stekerbare onderverdeler heeft, óf als u ervoor kiest om de eerste leiding in installatiekabel uit te voeren (bijvoorbeeld vanwege de lengte), dan kan men direct een GST18 connector aansluiten op de 2½- of 4mm²-installatiekabel.

Vervolgens plaatst u schroefloos een GST18-verdeelblokje met het snelle Isolectra RAPID-montageplaatje op de kabelgoot. De verschillende kleuren van de RAPID-montageplaatjes kunnen de verschillende functies aanduiden en op het RAPID-plaatje kunt u eenvoudig coderingen aanbrengen. Vanaf de GST18-verdeler sluit u vervolgens eenvoudig verlichting, WCD’s of schakelverdelers aan.

Contactdozen

De afmontage van het schakelmateriaal in een project, is een proces waar de winstgevendheid van het project vanaf kan hangen. Vanwege het tijdrovende karakter van het werk, het late moment in de projectplanning en de kwetsbaarheid van materialen, neemt het veel tijd in beslag en is het moeilijk te plannen. Hierdoor leiden fouten al snel tot hoge kosten.

Alle schakelmateriaalfabrikanten leveren nu WCD’s kant en klaar met een snelle stekerbare Wieland GST18®-aansluiting. Dit zorgt ervoor dat WCD’s niet alleen veel sneller en met minder processtappen, maar ook later in het project afgemonteerd kunnen worden. Dat scheelt u dus tijd en u bent minder afhankelijk van derden, zoals een wandenbouwer. Bovendien is het risico op montagefouten en beschadigingen veel lager.

Schakelaars

Met behulp van schakelverdeelblokjes kan een aan/uit-, serie- en/of wisselschakeling snel, efficiënt en foutloos gerealiseerd worden.

Bevestig de schakelverdeler schroefloos op de kabelgoot, of geschroefd op een wand, en sluit de kant-en-klare voedingsleidingen, schakelleidingen en afgaande leidingen naar de verlichting stekerbaar aan.

De slimme coderingen van de GST18-leidingen zorgen ervoor dat de schakelleidingen met bruine connectorcodering niet verwisseld kunnen worden met de voedingsleiding of de lampleiding. Hierdoor worden ze dus altijd goed aangesloten. Ook voor andere schakelvormen, zoals een kruisschakeling, heeft Isolectra slimme stekerbare oplossingen beschikbaar.

Sensoren

Sensoren worden al lang niet meer alleen gebruikt om het licht in het toilet te schakelen. Andere toepassingen vragen om geavanceerde sensoren, die geschikt zijn om in kantoren, hoge magazijnen of lange gangen te werken.

Denk hierbij aan, onder meer, de volgende toepassingen:

slimme toepassing van DALI-techniek; •

het handmatig kunnen besturen van verlichting voor presentatieruimtes; •

nog meer energiebesparing, door middel van een buitenlichtmeting in meerdere zones; •

combinaties maken met de aansturing van HVAC systemen. •

Het stekerbaar maken van zulke gecompliceerde oplossingen biedt grote installatievoordelen, maar vraagt wel om een specialist die de beste oplossing bedenkt en maakt. Isolectra is de specialist op het gebied van stekerbaar installeren én aanwezigheidsdetectie. Samen met Europees marktleider B.E.G. biedt Isolectra een stekerbare aanwezigheidsdetectieoplossing voor elke situatie. Binnen of buiten, simpel of gecompliceerd.

Outdoor installaties

Het monteren van waterdichte producten in een vochtige omgeving is een precies karwei, waarbij kleine fouten kunnen leiden tot grote schade. Als het fout gaat, is het vaak moeilijk om precies aan te wijzen of bijvoorbeeld een pakking gelekt heeft vanwege een engineeringsfout, een montagefout, of een productfout. Bij een stekerbare installatie wordt een waterdicht armatuur plug & play aangesloten, zonder het te hoeven openen. Daarom is stekerbaar installeren sneller en foutloos, en het resulteert in  een duidelijke afbakening van verantwoordelijkheden.

Het Wieland RST®-systeem is in verschillende versies, met verschillende afmetingen leverbaar. Allemaal zijn ze echter IP65/66/67/68 (3m-2uur)/69K, wat betekent dat ze bestand zijn tegen spuitwater, tijdelijke onderdompeling en zelfs tegen hogedrukreiniging (100bar, 85°C).

ATEX installaties

Ook installaties in omgevingen met een explosiegevaar kunnen 100% stekerbaar gebouwd worden. In explosiegevaarlijke omgevingen is het enorm belangrijk om producten op de juiste manier aan te sluiten. Die aansluiting is vanwege gasdichte doorvoeringen vaak ook erg tijdrovend. De voordelen van snelle en foutloze stekerbare installaties zijn hier nog groter dan in normale omgevingen. Het Wieland RST20®-systeem kan geleverd worden met ATEX certificering. Het is dan geschikt voor toepassing in gebieden die vallen onder materieelgroep II (bovengronds), voor zowel gas als stof en bij temperaturen tot 85°C.