U bent hier:

PID – Private Indoor Datanetwork

Specialisme PID – Private Indoor Datanetwork

In een gemiddeld Nederlands huishouden bezit men zes apparaten die verbonden zijn met internet: telefoons, iPads, laptops, televisies, ‘slimme thermostaten’ en andere devices. We streamen films en muziek, kijken online televisie, bedienen via handige apps onze verwarming en verlichting en we ontvangen ongeveer 65 appjes per dag. En het einde is nog lang niet in zicht.

In huizen, (studenten)flats, hotels, vakantieparken, in de zorg en in het onderwijs neemt de databehoefte eveneens toe, en daarmee de druk op de beschikbare wifi-punten. Met storingen, traag en instabiel internet tot gevolg.

Daarom PID, hét private indoor datanetwork

PID bestaat uit dunne plastic kabels (2,2 mm) van optical fiber, die moeiteloos naast de elektriciteitskabels gelegd kunnen worden, zonder dat er storing optreedt. De kabeltjes worden aangesloten op de (bestaande) stopcontacten, waar u vervolgens een losse wifi- of ethernetmodule (vaste aansluiting) in plugt of ze worden afgemonteerd op een inbouwmodule die in plaats van het stopcontact komt. Zo maakt u in iedere ruimte met een stopcontact een PID-netwerk.

Makkelijk aan te leggen en toekomstbestendig

De kabels kunnen overal worden gelegd: in de bestaande kabelgoten, of in de leidingen van het 220V-netwerk. Als het netwerk eenmaal ligt, bent u in ieder geval voor de komende vijftien à twintig jaar klaar. Op dit moment is er al een supersnelle verbinding mogelijk van 1 Gb/s. In de toekomst is zelfs 1 Tb/s niet uitgesloten, zonder dat er ook maar iets aan de optical fiberkabels veranderd hoeft te worden.

Dus, een PID-netwerk in uw huis of kantoor is een goed idee, omdat:

  • het een flexibele oplossing biedt: ieder stopcontact met een plastic optical fiberkabel kan een wifi-punt of een vaste aansluiting worden. En als u het betreffende stopcontact alleen maar als stopcontact gebruikt, doet de kabel niets en kost het u ook niets meer dan de aanleg van de kabel.
  • het toekomstbestendig is. Hoe groot uw databehoefte de komende twintig jaar ook wordt: Het PID kan het aan. En komen er nieuwe toepassingen voor het netwerk, dan hoeft u alleen maar de plug-in te vervangen.
  • het goedkoop is. Natuurlijk, een wifi-versterker is goedkoper, maar hoeveel moet u daar de komende twintig jaar dan nog van aanschaffen? Bovendien voorzien wij dat we naar een toekomst gaan waarbij een goed wifi-netwerk in huis waardeverhogend werkt, en hotels, vakantieparken, zorg- en onderwijsinstellingen écht niet meer wegkomen met een traag en instabiel wifi-netwerk.
  • het duurzaam is. Als het netwerk eenmaal is aangelegd, dan ligt het voor minstens twintig jaar, en waarschijnlijk nog veel langer.

Toepassingen