U bent hier:

KNX Gebouwbesturing

KNX Gebouwbesturing

Met een gebouwbesturingssysteem regelt u het binnenklimaat en de verlichting van het gebouw. U kunt dit systeem zo uitgebreid maken als u wilt: zonweringen die automatisch naar beneden gaan als het te warm wordt, verlichting die dimt bij genoeg daglicht, u zegt het maar.

Gebouwbesturingssystemen maken een ruimte dus duurzamer en comfortabeler en dat is fijn. Maar als u voor uw gebouw gaat voor het hoogste energielabel, dan is een goed gebouwbesturingssysteem niet alleen fijn, maar ook noodzakelijk. Er worden tenslotte steeds meer eisen gesteld aan de duurzaamheid van gebouwen. In de EN15232-norm zijn een aantal van deze eisen vastgelegd; onder meer dat er geïntegreerde besturing moet zijn voor verlichting, zonwering en HVAC (Heating, Ventilation, AirConditioning).

Wij kunnen u optimaal adviseren over de ongekende mogelijkheden van gebouwbesturingssystemen én natuurlijk over de stekerbare producten die we hiervoor hebben ontwikkeld.

 

Stekerbaar, modulair en decentraal

De gebouwbesturingssystemen waarmee wij werken, communiceren via het KNX-protocol. KNX is een bestaand systeem, dat wij hebben aangepast naar ons eigen idee: een stekerbare, modulaire, decentrale variant. Dat betekent concreet dat er geen centrale besturingskast is waar ontelbaar veel leidingen heen gaan, maar dat er een besturingssysteem is in iedere ruimte. Met één draadje laten wij vervolgens de verschillende besturingssystemen met elkaar communiceren. Het geheel is een geïntegreerd, modulair systeem, dat naar behoefte kan worden uitgebreid en aangepast en wat bovendien eenvoudig en snel stekerbaar te monteren is.