U bent hier:

Aanwezigheidsdetectie

Aanwezigheidsdetectie

Aanwezigheidsdetectie is de verzamelnaam voor verschillende systemen en producten die detecteren of er iemand aanwezig is in de ruimte. Denk hierbij aan warmtegevoelige sensoren of radarsensoren.

Vanzelfsprekend is het bij aanwezigheidsdetectie van belang dat u de juiste producten gebruikt. Een tien meter hoog magazijn behoeft een ander type sensor dan een koelcel, en voor een gang of een kantoortuin kiest u weer een ander product. Belangrijk in dit kader is dus niet alleen in welke ruimte u de detectie wilt gebruiken, maar ook de toepassing is van belang; wilt u de verlichting alleen schakelen of ook dimmen, of moet er ook een HVAC-systeem aangestuurd worden?

 

Diepgaande kennis van de mogelijkheden

Wij hebben uitgebreide kennis op dit gebied. Zowel van de verschillende producten, als van de projecten waarin deze producten gebruikt worden. Onze specialisten denken met u mee en geven een passend advies. Samen met u kijken ze naar de ruimte, de toepassing en naar het meest geschikte product daarvoor. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos: wilt u alleen de verlichting in een ruimte regelen, of wilt u ook uw HVAC-systeem eraan koppelen?

 

Ook in stekerbare variant

We hebben ook op dit gebied stekerbare producten ontwikkeld. En dat is aantrekkelijk: u kunt een sensor natuurlijk conventioneel aansluiten, maar dat betekent in de praktijk dat u moet werken met heel veel kabels, leidingen, losse eindjes, doosjes en doppen. Met onze stekerbare variant hoeft dat niet. U krijgt een kant-en-klaar product, u steekt de stekker in de bijbehorende verdeeldoos en daarin steekt u de stekkers van de andere componenten: de verlichting, de schakelaars en de slave-sensoren, om maar eens wat te noemen. In een paar minuten heeft u het geheel geïnstalleerd. Foutloos, want u hoeft alleen de stekkers er maar goed in te doen en daarbij kan eigenlijk niets mis gaan.