U bent hier:

Trots presenteren wij u onze eerste online cursus: Stekerbaar installeren

 

Als marktleider op het gebied van stekerbaar installeren, vinden we het onze plicht om mensen in het veld te informeren over normen, wetgeving en producten.

Stekerbaar installeren is inmiddels niet meer weg te denken uit de bouwwereld. Het is duidelijk dat deze manier van werken tijd en geld bespaart: het is sneller, eenvoudiger en de faalkosten zijn significant lager dan bij de traditionele manier van installeren. Maar: voorwaarde is dat de monteurs genoeg kennis hebben van stekerbaar installeren, en dat de kwaliteit van de gebruikte materialen hoogwaardig is! 

Wij zien echter in de praktijk dat de kennis niet altijd op het benodigde peil is: natuurlijk is stekerbaar installeren makkelijker, maar ook het aanleggen van een stekerbare installatie is een vak. De kwaliteit en veiligheid komen echt in het gedrang als je denkt dat het ‘installeren voor dummies’ betreft. 
 

Borging van veiligheid en kwaliteit

Om de kennis van monteurs en engineers te vergroten, hebben we de Isolectra Academy in het leven geroepen. ‘Stekerbaar installeren’ is onze eerste gratis online cursus, en het is de bedoeling dat er spoedig meer cursussen volgen. Deze service biedt werknemers de kans om hun kennis te vergroten, zodat ze veiliger en efficiënter werken. Werkgevers kunnen in de database van de Academy eenvoudig checken of ‘hun mensen’ beschikken over de juiste kennis en vaardigheden. 

 

Een certificaat voor de monteur, een database voor de werkgever

De online cursus bestaat uit verschillende onderdelen, zoals montage en engineering. Hierover wordt theorie aangeboden en er wordt een aantal praktijkvoorbeelden behandeld. Als ‘examen’ beantwoordt de cursist een aantal testvragen. Als hij deze vragen goed beantwoordt, krijgt hij een certificaat en wij registreren hem als gecertificeerd installateur. 

Zo kan een monteur of engineer eenvoudig aantonen dat hij kundig is en bedrijven kunnen snel en flexibel hun (ingeleende) personeel laten bijscholen. Daarmee komt de kwaliteit van het stekerbaar installeren op een hoger niveau!