U bent hier:

Isolectra en Elektrotransfer slaan handen ineen om installateurs nóg beter te ontzorgen

Isolectra is een langdurige samenwerking gestart met Elektrotransfer, een landelijke inkooporganisatie door en voor installateurs. Deze samenwerking zorgt niet alleen voor een strategische manier van inkopen, maar ook voor een optimale projectondersteuning én een vlekkeloze transitie van conventioneel naar 100% stekerbaar installeren.

“Als inkooporganisatie bieden wij elektrotechnisch en werktuigbouwkundig installateurs sinds 2008 de mogelijkheid om - door krachten te bundelen - hun inkoop strategischer, beter en gemakkelijker te organiseren. Bovendien kunnen zij profiteren van heldere afspraken en snelle leverancierscontacten, met als resultaat een beter rendement en een sterkere concurrentiepositie”, vertelt Ad Borgstein, inkoopmanager bij Elektrotransfer. “Wij hebben goede en duidelijke inkoop- en bonusafspraken gemaakt met de groothandels Oosterberg, Plieger, Rexel, Solar en Technische Unie, evenals met circa 25 A-merk fabrikanten en leveranciers. Met de toetreding van Isolectra kunnen wij installateurs nog beter ondersteunen bij de inkoop van (Wieland GST18®) stekerbare gebouwinstallaties voor 230V, 100V, zwakstroom, verlichting en aanwezigheidsdetectie.”

Kanjer in stekerbaar installeren
“Het installatievak is volop in ontwikkeling”, vertelt Borgstein. “Installateurs zijn hierdoor niet meer bij machte om alle ontwikkelingen in alle disciplines bij te houden. Daarom is het fijn om partners te hebben, die hierin kunnen ondersteunen. Isolectra is een kanjer in stekerbaar installeren en heeft alle kennis en producten in huis om samen met de installateurs tot een optimale gebouwoplossing te komen, die bovendien snel en foutloos geïnstalleerd kan worden. Uiteraard zijn de Isolectra-producten ruim voorradig bij de aangesloten groothandels.”

Maximale projectondersteuning
Anno 2020 maakt conventioneel installeren steeds vaker plaats voor stekerbare installatieconcepten, weet ook Claudio Barros, accountmanager bij Isolectra. “Dankzij de samenwerking met Elektrotransfer kunnen wij aangesloten installateurs nog beter stimuleren en ondersteunen in hun transitie. Bovendien kunnen we in samenwerking met de gerenommeerde partners én onze holding TKH de technologie naar een nog hoger niveau tillen, met oog voor duurzaamheid, circulariteit, CO₂-reductie en een minimaal energieverbruik.”

Productadviezen en trainingen
“Met ruim 70 jaar aan technische kennis en ervaring en ruim 30 jaar expertise in stekerbaar installeren kunnen we de leden van Elektrotransfer maximaal ondersteunen”, benadrukt Barros. “Zowel in de ontwerpfase als tijdens de montage. Bijvoorbeeld middels uitgebreide conceptengineering, productadviezen en logistieke ondersteuning, maar ook door het verzorgen van digitale en lokale trainingen op het gebied van productoplossingen, wet- en regelgeving en marktontwikkelingen. Isolectra is marktleider in Nederland voor wat betreft stekerbare installaties en beschikt over een breed assortiment in 100% stekerbaar, aanwezigheidsdetectie, KNX-gebouwbesturing, private indoor datanetwerken, voedingen voor laadstations en industriële automatisering voor toepassing in de woningbouw, kantoren, zorg, retail, hotels, tuinbouw en parkeergarages. Onze producten zijn breed inzetbaar, van een hoge kwaliteit en onderhoudsvrij.  Samen met Elektrotransfer, de elektrotechnische groothandels en onze partners op het gebied van stekerbaar installeren zorgen wij dat de leden van Elektrotransfer kunnen bouwen en vertrouwen op een duurzame relatie.”

Tekst Lieke van Zuilekom  |  Beeld Isolectra