U bent hier:

“Het goed analyseren van problemen brengt je op ideeën om iets nieuws te maken”

Dat Isolectra meer is dan een producent en leverancier van stekerbaar installatiemateriaal, is bij veel van onze klanten inmiddels wel bekend. We worden dan ook vaak benaderd door opdrachtgevers om mee te denken over complexe vraagstukken. Soms, zoals in het geval van de Led Limiter,  ontstaat er als gevolg van zo’n klantvraag een compleet nieuwe oplossing.

Een van de collega’s die regelmatig bij klanten komt is Cor-Hein Slobbe, Productmanager Industriële automatisering en Veiligheidssystemen. “Op stekerbaar gebied hebben we bij Isolectra al zo veel gedaan,” beaamt Cor-Hein, “dat klanten graag onze ervaring gebruiken om direct de meest efficiënte en rendabele keuze te kunnen maken. Een paar jaar geleden waren we bij een heel grote tuinbouwklant die wilde verduurzamen door over te stappen op ledverlichting. De vraag was hoe ze een signaal konden splitsen zodat ze van twee voedingen over konden stappen op één voeding.”

Cor-Hein deed een tegenvoorstel en bood aan om een maatwerkvoeding te maken met als specifieke doel de kas te kunnen voorzien van ledverlichting. “Ik vroeg de klant of hij al had stilgestaan bij de gevolgen van de bij ledverlichting hogere inschakelpiek,” vervolgt Cor-Hein, “en hij keek me aan alsof hij water zag branden.” Cor-Hein legde uit dat het hem verstandig leek om in de voeding al een begrenzer aan te brengen, zodat de inschakelpiek geen storingen en schade zou veroorzaken. Daar had de klant wel oren naar, dus ontwikkelde Isolectra een voeding met een ingebouwde piekbegrenzer.

Tijdens het ontwikkelen van die voeding ontstond bij Cor-Hein het idee om een separate limiter te ontwerpen. “Het goed analyseren van problemen brengt je op ideeën om iets nieuws te maken. In de markt bestaan zo veel verschillende voedingen van zo veel verschillende merken en als al die installaties over moeten op led, dan hebben ze allemaal hetzelfde probleem,” licht Cor-Hein toe. Anderhalf jaar geleden werd het idee opgepakt en zijn de specificaties op een rijtje gezet.

Isolectra legde contact met een bedrijf dat de Limiter zou kunnen gaan maken. De expertise werd gebundeld en dit resulteerde in een prototype en een testopstelling. Cor-Hein: “Het prototype overtrof onze verwachtingen en doorstond alle tests met vlag en wimpel. Aan de hand van gesprekken met een aantal klanten hebben we de Led Limiter doorontwikkeld en het eindproduct staat als een huis.”

Bij Isolectra willen we niet alleen maar een product leveren aan de klant, we willen met oplossingen komen voor problemen die er zijn en met die producten willen we de verwachtingen van onze klanten overtreffen.

 
Cor-Hein Slobbe

Meer weten over de Led Limiter?
Bel naar 010 285 54 44 of mail naar verkoop@isolectra.nl voor meer informatie of het maken van een afspraak.